Flere investorer sitter fortsatt på gjerdet før fristen for kriseemisjonen til Flyr går ut

Flyselskapet Flyr risikerer konkurs hvis de ikke klarer å hente inn nok midler i kriseemisjonen som skal sluttføres tirsdag ettermiddag. Foto: Torstein Bøe / NTB
Flyselskapet Flyr risikerer konkurs hvis de ikke klarer å hente inn nok midler i kriseemisjonen som skal sluttføres tirsdag ettermiddag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Tirsdag ettermiddag har flyselskapet Flyr satt som frist for å hente inn midler til kriseemisjonen. Men en av selskapets største eiere har ennå ikke bestemt seg for om de vil delta.

Per mandag ettermiddag hadde selskapet fortsatt bare meldt om at gründer, styreleder og største eier Erik G. Braathen – gjennom sitt selskap Ojada AS – går inn med 10 millioner kroner.

Da mangler det fortsatt 420 millioner kroner på det som er målet for emisjonen.

– Vi klør oss i hodet

Forvalter Jan Petter Sissener i fondet Sissener Canopus har ennå ikke bestemt seg for å delta i kriseemisjonen, skriver Dagens Næringsliv. Sissener er tredje største eier i selskapet.

– Vi klør oss i hodet, men vi skal bruke tiden vi har for å finne ut hva vi gjør, sier han.

Flere andre nåværende aksjonærer opplyser også at de ikke har bestemt seg.

Finansnestor Trygve Hegnar sier til Finansavisen at han tviler på at Flyr klarer å hente inn de midlene de har satt som mål.

Tapte 452 millioner

Flyr har i dag bare halvparten av flyene i flåten i drift og ønsker å leie ut både fly og mannskap, ifølge Flysmart.

I den kommende vintersesongen vil selskapet begrense innenlandsrutene til et minimum, og har permittert rundt 50 prosent av arbeidsstyrken. Planen er at selskapet gradvis skal øke rutetilbudet igjen fram mot våren og sommeren 2023.

Selskapet tapte 452,9 millioner kroner i årets tredje kvartal.