Kvinne mistet livet i kollisjon i Operatunnelen i Oslo

Politi ved inngangen til Operatunnelen, etter at en personbil kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog tidlig lørdag morgen. Fem personer er skadd og fraktet til Ullevål sykehus etter ulykken.
Politi ved inngangen til Operatunnelen, etter at en personbil kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog tidlig lørdag morgen. Fem personer er skadd og fraktet til Ullevål sykehus etter ulykken. Foto: Annika Byrde / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 20-årene mistet livet da en personbil og et vogntog kolliderte i Operatunnelen lørdag. Fire personer er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De pårørende er varslet, opplyser politiet. Til Dagbladet opplyser politiadvokat Rikke Lund at det var en ung kvinne i 20-årene som mistet livet.

– Hun ble erklært død på stedet, sier hun til avisen.

Videre opplyser hun at de fire andre ligger på sykehus med ukjent skadeomfang. Lund sier til VG at alle de involverte i ulykken er relativt unge.

Feil kjøreretning

Politiet ble varslet om ulykken klokken 4.30 lørdag morgen.

Kvinnen satt fastklemt i personbilen i rundt 20 minutter. De fire andre kom seg ut av bilen på egen hånd, men ble skadd i ulykken, opplyste Oslo-politiet tidligere lørdag.

Ifølge politiet var det en bil med fem personer som kom kjørende i feil kjøreretning i det østgående avkjøringsløpet fra Operatunnelen og ut på Mosseveien.

– Dette har resultert i kollisjon med trailer som kom kjørende i riktig retning, sa operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NTB tidligere på dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforsker saken

Politiet jobber nå med å etterforske ulykken. Blant materialet de har hentet inn, er video av selve ulykken.

– Det blir også innhentet video for å avklare nærmere hvor personbilen kom over i motgående kjøreretning, forteller politiadvokaten til VG.

Avkjøringen til Mosseveien fra Operatunnelen ble åpnet i 8-tiden lørdag, etter at den var stengt i forbindelse med kollisjonen.

Ulykkesanalysegruppen (UAG) hos Statens vegvesen og Statens Havarikommisjon er varslet om hendelsen. Vegvesenets ulykkesgruppe bisto politiet i etterforskningen på stedet.