Forbrukerrådet: Bruk kredittkort om du kjøper billetter fra Flyr

Flyrs første Boeing 737-fly landet på Oslo lufthavn Gardermoen 4. juni i fjor. På tirsdag kan det være over. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Flyrs første Boeing 737-fly landet på Oslo lufthavn Gardermoen 4. juni i fjor. På tirsdag kan det være over. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan være lurt å vente til tirsdag med å bestille flybilletter med selskapet Flyr. Da avgjøres det om selskapet går konkurs, eller om de kan drive videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis du velger å bestille reisen din med Flyr, så må du huske å betale med kredittkort, sier seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet til E24/Aftenposten.

En reiseforsikring dekker normalt ikke kostnader som oppstår som følge av en konkurs. Betaler man med kredittkort, veltes risikoen over på kredittkortselskapet.

Hvis ikke Flyr innen førstkommende tirsdag lykkes med å hente inn over 400 millioner kroner i ny egenkapital, er det trolig slutt for flyselskapet.

Men finansdirektør Brede Huser i Flyr sier han er trygg på at selskapet unngår konkurs.

– Basert på tilbakemeldingene vi har fått fra våre finansielle rådgivere og de investormøtene vi selv har gjennomført de siste ukene, er beløpet på 430 millioner og den lave tegningskursen det som skal til for at pengene kommer på plass, skriver Huser i en e-post.