Huitfeldt fordømmer Nord-Koreas gjentatte rakettoppskytinger

Norge er dypt bekymret for konsekvensene av Nord-Koreas gjentatte missiloppskytinger kan ha for regional og internasjonal sikkerhet, sier Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt.
Norge er dypt bekymret for konsekvensene av Nord-Koreas gjentatte missiloppskytinger kan ha for regional og internasjonal sikkerhet, sier Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: Ragnhild H. Simenstad / Utenriksdepartementet / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppskyting av ballistiske missiler er brudd på en rekke sikkerhetsrådsresolusjoner, og en trussel mot internasjonal sikkerhet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har et omfattende missilprogram og har i år gjentatte ganger, senest 2. og 3. november, skutt opp både kryssermissiler og ballistiske missiler.

– Jeg gjentar vår oppfordring til Nord-Korea om å avstå fra ulovlige og uansvarlige våpentester. Nordkoreanske myndigheter har et særlig ansvar for å gjenoppta politisk dialog, sier Huitfeldt (Ap).

Norge var i går blant landene som anmodet om et møte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere de seneste missiltestene. Møtet avholdes senere fredag.

– Det er viktig å reagere på handlinger som strider med folkeretten. Norge gikk derfor sammen med flere andre medlemmer av Sikkerhetsrådet for å be om at det i dag avholdes et åpent møte, sier Huitfeldt.