Mann slapp fengsel etter å ha tent på museumslager i Steinkjer

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 38 år gammel mann er i Trøndelag tingrett dømt til samfunnsstraff etter at han tente på et lagerbygg som tilhørte Egge museum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lageret som inneholdt historiske gjenstander, gamle traktorer og landbruksutstyr. ble totalskadd i brannen i Steinkjer natt til 9. april i fjor.

Den nå 38 år gamle mannen meldte seg selv til politiet i januar i år.

Steinkjer-mannen forklarte i retten at han hadde drukket mellom 12 og 18 halvlitere øl før han tente på, ifølge rettsreferatet i Steinkjer-Avisa, som omtalte saken først.

Da mannen kom hjem etter å ha tent på, angret han seg og ringte brannvesenet og varslet om brannen, men han fortalte ikke at han hadde tent på. Først i januar i år tok han kontakt med politiet og meldte seg selv, heter det i dommen. På dette tidspunktet var saken henlagt av politiet.

I Trøndelag tingrett ble han dømt til 300 timer samfunnsstraff. Saken gikk som en tilståelsessak og mannen avga en uforbeholden tilståelse i retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av lang saksbehandlingstid, mannens tilståelse, samt det forhold at han er i en rehabiliteringssituasjon, landet retten på at samfunnsstraff var en riktig reaksjon. Retten la også vekt på at han ikke var kjent med hva som var lagret i bygget, og at ildspåsettelsen ikke var økonomisk motivert. Det var heller ikke fare for menneskeliv som følge av brannstiftelsen