Politiet: Rundt 50 ungdommer lager opptøyer på Furuset i Oslo

Politiet rykket ut med flere patruljer til Furuset senter, etter melding om at ungdommer skapte uro med stein- og eggkasting og brenning av paller.
Politiet rykket ut med flere patruljer til Furuset senter, etter melding om at ungdommer skapte uro med stein- og eggkasting og brenning av paller. Foto: Annika Byrde / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 50 ungdommer har skapt uro og bråk på Furuset i Oslo mandag kveld. Ungdommene har kastet egg og stein og tent på paller, og politiet er på stedet med mange patruljer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er med mange patruljer på Furuset Senter etter at mange ungdommer kaster egg, stein, tenner på paller og lager masse uro og frykt i området. Vi jobber med å få kontroll på situasjonen, opplyser politiet ved 22-tiden.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli opplyser til NTB at det er snakk om rundt 50 ungdommer.

– Det er mange ungdommer som startet med å angripe en buss på en bussholdeplass på Furuset Senter. Når vi kommer blir det kastet på oss. Det er mange ungdommer som er utagerende og aggressive mot politiet, sier Stokkli til NTB.

Ruter opplyser at buss 25 og 100 ikke stopper ved Furuset T-banestasjon inntil videre på grunn av steinkasting på bussene. Det melder Ruter på sine hjemmesider mandag kveld.

Ved 23-tiden opplyser han at situasjonen er litt roligere, men at politiet er forberedt på flere uroligheter.

Stokkli opplyser til Aftenposten at også politiet ble angrepet og ungdommene ble ikke glade for at politiet kom til stedet. Han sier at de rundt 50 ungdommene er samlet i flere mindre grupper. Brorparten er under 18 år, mener politiet.