Makspris på 1,81 kroner per kWh for strøm mandag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag blir det høyest strømpriser i Vest-, Sørvest- og Sørøst-Norge. Mellom klokken 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 1,81 kroner per kilowattime (kWh).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

I Midt-Norge blir prisen 41,3 øre per kWh på sitt høyeste, og i Nord-Norge blir den 29,9 øre. Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, som regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område. Ser man bort fra støtten men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 2,47 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms, og i Nord-Troms og Finnmark er det heller ingen forbruksavgift.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil mandag ligge på 98,6 øre per kWh. Det er 17,6 øre høyere enn på søndag og 56,1 øre høyere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm mandag finner vi i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge på 1,43 kroner per kWh. Deretter kommer Midt-Norge med en døgnpris på 39,9 øre og Nord-Norge med en døgnpris på 21,4 øre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den laveste kWh-prisen mandag blir mellom klokken 23 og 00 i Nord-Norge, da på 18,3 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 1,037 kroner og Midt-Norge 36,4 øre.

Lørdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,69 kroner per kWh og 12,1 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 77,3 øre per kWh og 9,8 øre per kWh.

Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag, er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.