Grieg Seafood utsetter utbygging etter regjeringens skatteplaner

Nina Willumsen Grieg i Grieg Seafood sier at den foreslåtte skatteøkningen fra regjeringen er årsaken til at selskapet utsetter planene om en oppgradering på 250 millioner kroner av et anlegg i Rogaland. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB
Nina Willumsen Grieg i Grieg Seafood sier at den foreslåtte skatteøkningen fra regjeringen er årsaken til at selskapet utsetter planene om en oppgradering på 250 millioner kroner av et anlegg i Rogaland. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdrettsselskapet Grieg Seafood legger planene om utvidelse av et smoltanlegg i Trosnavåg på is. Årsaken er den foreslåtte grunnrenteskatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utvidelsen på Trosnavåg-anlegget på Bokn ville økt Grieg Seafoods produksjonskapasitet på land med 600 tonn, og kostet rundt 250 millioner kroner, skriver Finansavisen.

«Utbyggingen skulle etter planen gi Grieg Seafood mulighet til å produsere fisken større på land og korte ned tiden fisken er i sjøen. Satsingen, såkalt «post-smolt», gir både lavere miljø- og klimaavtrykk og bedre fiskehelse- og velferd», heter det i en melding fra selskapet.

– Med dagens forslag til grunnrenteskatt vil vi ikke ha nok kapital til å gjennomføre disse investeringene i den takten vi hadde lagt opp til, sier regiondirektør Nina Willumsen Grieg i Grieg Seafood Rogaland i en kommentar.