Kun én av ti sier de er fornøyd med statsbudsjettet

– Mange er skuffet, men dessverre er dette et signalbudsjett som forteller at vi er i tøffe tider, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB. Foto: Heiko Junge / NTB
– Mange er skuffet, men dessverre er dette et signalbudsjett som forteller at vi er i tøffe tider, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun et lite mindretall er tilfreds med statsbudsjettet som ble lagt fram for tre uker siden. Stadig flere nordmenn er bekymret for egen økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare 11 prosent sier de er fornøyde med statsbudsjettet som ble lagt fram 6. oktober. Det viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av DNB.

Samtidig svarer over halvparten av de spurte at budsjettet trolig vil påvirke egen økonomi negativt.

– Et av formålene med årets stramme budsjett er å få ned prisene. Ved å gi forbrukerne mindre å rutte med, vil prisene bli presset ned. Det går dessverre ut over økonomien til mange husstander, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.

Folks bekymringer rundt egen økonomi har økt i tråd med høyere priser på strøm, mat og drivstoff, samt økende renteutgifter.

Dyrere strøm er den største bekymringen for 31 prosent av de spurte. 27 prosent svarer økte matvarepriser og 17 prosent mener renteøkningen er mest problematisk.