Politiet på Romerike får kroppsvisitere ungdommer for å se etter våpen

Politiet på Romerike skal kroppsvisitere ungdommer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Politiet på Romerike skal kroppsvisitere ungdommer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet på Romerike har fått tillatelse til å visitere ungdommer etter jakt på våpen. Denne uken har de funnet fire kniver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste månedene har politiet fått urovekkende meldinger fra ungdomsmiljøet på Nedre Romerike. Noen ungdommer skal føle på en så stor utrygghet at de føler seg nødt til å bevæpne seg med kniv eller andre våpen, skriver Romerikes Blad.

Terje Didriksen, politisjef på Romerike, ga forrige uke godkjenning til utvidet visitasjonsrett for å søke etter våpen i ungdomsmiljøet. Det betyr at politiet kan visitere personer som oppholder seg i aktuelle områder, uten at det er skjellige grunn til å mistenke de for noe kriminelt.

Advokat Per Ove Marthinsen er skeptisk til ordningen.

– Dette senker kravene til å gjennomføre visitering av privatpersoner. Jeg frykter at dette gjør at man kan visitere uten reell grunn, noe jeg er kritisk til. Ordningen har gode intensjoner, men kan også misbrukes, sier han til avisen.

– Man kan for eksempel spørre seg om hva politiet gjør om de oppdager annen kriminalitet under en slik visitasjon. Vil det være et lovlig ervervet bevis? Det blir interessant om domstolen godkjenner at et slikt bevis blir ført for retten, sier han.