Strømsjokk for Slottet – tar sparegrep

Galopperende strømpriser gir også utslag i høye strømregninger for Slottet, som nå setter i verk flere tiltak for å spare strøm. Hittil i år har det kostet 7 millioner kroner å varme opp bygningen.
Foto: Heiko Junge / NTB
Galopperende strømpriser gir også utslag i høye strømregninger for Slottet, som nå setter i verk flere tiltak for å spare strøm. Hittil i år har det kostet 7 millioner kroner å varme opp bygningen. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i år har det kostet 7 millioner kroner å varme opp Slottet. Nå tas det grep for å spare strøm også hos de kongelige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 2020 til 2021 ble utgiftene til strøm og oppvarming av slottet mer enn doblet fra 3,5 millioner kroner til 7,4 millioner kroner.

Og hittil i år har strømregningen rundet 7 millioner kroner, opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til Dagbladet.

Nå tas det grep ved å blant annet slå av lys i rom som ikke brukes, tette vinduer, skru ned temperaturen i rommene, og bytte til LED-lys både inne i bygningen og ute i Slottsparken.

Slottet leier også inn konsulenter som skal se på ytterligere tiltak de neste årene, ifølge Varpe.

Slottet ble tatt i bruk i 1849 og er fredet, men er en bygning som på grunn av sin utforming gjør det utfordrende å sette inn effektive energitiltak.