Dette skjer i dag

Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 6. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen legger fram forslaget til statsbudsjett

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023 legges fram klokka 10. Utvalgte nøkkeltall blir publisert klokka. 8. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder pressekonferanse klokka 12.30.

Toppmøte mellom EU og land utenfor unionen

EU inviterer til toppmøte mellom politiske ledere i EU-land og land utenfor EU. Dette gjelder blant annet Norge, og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar. Temaene for møtet er energikrisen, krigen i Ukraina og Europas økonomiske situasjon.

Demonstrasjon varslet i Iran

Det er varslet en demonstrasjon i Nord-Teheran til støtte for regjeringen i Iran. De siste ukene har regjeringen vært herjet av regimekritiske demonstrasjoner som sikkerhetsstyrkene har slått hardt ned på.

Mottakeren av Nobels litteraturpris for 2022 kunngjøres

Klokka 13 offentliggjøres mottakeren av nobelprisen i litteratur for 2022. Offentliggjøringen foregår i Stockholm. Nobelprisen har blitt delt ut siden 1901.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimt møte Arsenal

Bodø/Glimt spiller borte mot Arsenal i europaligaen. Kampstart er klokka 21.00. Selv om Bodø/Glimt skulle tape, lever fortsatt Europa-drømmen videre, ettersom de har fått fire poeng på to kamper. Arsenal er for øyeblikket øverst på tabellen i Premier League. Molde spiller mot Shamrock Rovers i conferenceligaen klokka 18.45.

Mesterligaen i håndball for menn

Fjerde runde i mesterligaen i håndball for menn blir spilt. Elverum møter Barcelona, og kampen blir spilt i Håkons Hall i Lillehammer.