Nattens viktigste nyheter

Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 6. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea avfyrte nye missiler

Nord-Korea avfyrt nye missiler i natt. Omtrent Samtidig satt FNs sikkerhetsråd i møte om de hyppige våpentestene. Spenningen har vært høy mellom Nord-Korea på den ene siden og USA og Sør-Korea på den andre den siste tiden.

Tirsdag avfyrte Nord-Korea, for første gang på fem år, en rakett over Japan. Det var da den femte våpentesten i Nord-Korea på ti dager. Sør-Korea og USA har svart på dette med egne våpentester og ved å utstasjonere et amerikansk hangarskip i Busan i Sør-Korea. Etter møtet i Sikkerhetsrådet fordømte elleve land, blant dem Norge, de nordkoreanske våpentestene.

Kvinne overfalt og voldtatt i Oslo sentrum

En kvinne ble onsdag kveld voldtatt og overfalt i Oslo sentrum. Ingen er pågrepet i saken.

Hendelsen skjedde i Tollbugata i Oslo og politiet fikk melding om saken klokken 22.20. Politiet var fortsatt på stedet klokken 1.30.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi søker etter gjerningsmannen, men ingen er pågrepet, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB. Han ønsker ikke å si så mye mer om saken.

Minst 15 døde da to båter med migranter sank utenfor Hellas

Minst 15 mennesker er døde etter at to båter med migranter sank i gresk farvann sent onsdag. I natt har redningsmannskapene lett etter mange savnede. De 15 omkomne er funnet i nærheten av øya Lesvos, etter at en gummibåt med rundt 40 mennesker om bord sank. Fem ble reddet.

Det pågår også en annen storstilt redningsaksjon noen hundre kilometer vest ved øya Kythira. Der sank en seilbåt med opptil 100 migranter i et voldsomt uvær sent onsdag. 30 av disse er funnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulle renovere kjøkkenet – fant 790.000 kroner

En boligeier i Troms fant 790.000 kroner i sokkelen under kjøkkeninventaret da han skulle renovere kjøkkenet i fjor vår.

Pengesedlene var gjemt i konvolutter og poser og eieren, som er bosatt i Harstad, tok kontakt med politiet og informerte om pengefunnet. Sedlene var fra perioden 1999 til 2012, skriver Nordlys. Eieren av pengene er ikke fiunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 18 drept i skyting i Mexico

Minst 18 personer er drept i en skyteepisode i landsbyen San Miguel Totolapan i delstaten Guerrero sør i landet. Blant dem er landsbyens ordfører.

Den avsidesliggende landsbyen ligger i Tierra Caliente, et av områdene i Mexico som er mest preget av vold. Flere gjenger som smugler narkotika, kjemper om kontrollen.

Mange evakuert etter garasjebrann i Alta

Ingen er skadd, men flere hus er evakuert etter at det begynte å brenne i en garasje i Alta torsdag morgen. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 4.22 og garasjen var overtent da brannmannskapene kom fram til boligområdet i Gakori i Alta.

– Fem eller seks boliger er evakuert. Brannen startet i en frittstående garasje, men har spredt seg til en bolig. Det er fare for ytterligere spredning til nabohusene, forteller operasjonsleder John-Kåre Olsen i Finnmark politidistrikt til NTB.