Savnetsaken i Rennebu: Siktelsen endret til grov kroppsskade med døden til følge

Siktelsen mot en mann i 40-årene er endret fra kroppskrenkelse til grov kroppsskade med døden til følge etter at en 46 år gammel mann i Rennebu er savnet. 46-åringen er fortsatt ikke funnet. Fengslingsmøtet vil finne sted klokken 13. onsdag.
Siktelsen mot en mann i 40-årene er endret fra kroppskrenkelse til grov kroppsskade med døden til følge etter at en 46 år gammel mann i Rennebu er savnet. 46-åringen er fortsatt ikke funnet. Fengslingsmøtet vil finne sted klokken 13. onsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i Rennebu ble meldt savnet lørdag. Siktede har blitt varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er siktet for dødelig vold mot en 46 år gammel mann. Trøndelag politidistrikt siktet tirsdag mannen for kroppskrenkelse, men siktelsen har blitt endret, opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen ble pågrepet mandag kveld etter at politiet fikk opplysninger om at det skal ha vært en fysisk krangel mellom de to i forkant av at 46-åringen forsvant. Han er fortsatt ikke funnet.

– Opplysninger i etterforskningen gjør at vi mener det er grunn til å utvide siktelsen, sier påtaleansvarlig politiadvokat Bente Bøklepp.

Siktede ble onsdag varetektsfengslet i fire uker. Han har brev- og besøksforbud i to uker.

Den siktede mannen og 46-åringen er bekjente og tilhører et kriminelt miljø i området. Begge er kjent for politiet fra tidligere.

Ber publikum om tips

Politiet fortsetter med søk etter den savnede mannen og får materiell- og personellbistand fra Sivilforsvaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om siktelsen er utvidet, etterforsker politiet fortsatt saken ut fra flere mulige forklaringer om hva som har skjedd med den savnede mannen. Dersom noen har informasjon eller observasjoner av den savnede, ønsker vi at dette meldes til politiet, opplyser Bøklepp.

46-åringen ble meldt savnet av familien lørdag 1. oktober, og politiet har foretatt en rekke avhør, gjort kriminaltekniske undersøkelser og undersøkt elektroniske spor – i tillegg til søk etter den savnede.