Fem personer druknet i september

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem personer druknet i september, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. I fjor druknet kun to personer i samme måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av drukningsulykkene i september i år skjedde i Vestland fylke i forbindelse med bruk av fritidsbåt. To menn i 60-årene og en gutt på elleve år omkom, sistnevnte etter ti dager på sykehus etter en mye omtalt båtulykke i Byfjorden utenfor Bergen.

En voksen kvinne ble funnet død i sjøen ved Fornebu i Viken i begynnelsen av september, mens en mann i 50-årene omkom i en dykkerulykke i Indre Fosen kommune i Trøndelag i slutten av måneden.

Hittil i år har 71 personer mistet livet i drukningsulykker, og 87 prosent av dem var menn. 30 personer var 60 år eller eldre. Totalt omkom 75 personer av drukning i fjor.

Fra 1. oktober og ut året er det hummerfiskesesong i store deler av landet. Da viser statistikken også at antall drukningsulykker øker.

– Gode forberedelser er viktig enten du skal på hummerfiske, padle kajakk eller gå tur langs sjø eller vann utover høsten. Planlegg turen og tenk alltid på sikkerhet i forkant av en vannaktivitet, sier Tanja Krangnes, fagleder for drukningsforebygging i Redningsselskapet, i en pressemelding.