Mye regn og kraftige vindkast i Sør-Norge utover dagen

Store deler av Sør-Norge vil onsdag få skikkelig ruskevær med både nedbør og vind opp i kuling og storm styrke. Vinden vil løye utpå ettermiddagen og kvelden.
Store deler av Sør-Norge vil onsdag få skikkelig ruskevær med både nedbør og vind opp i kuling og storm styrke. Vinden vil løye utpå ettermiddagen og kvelden. Foto: Marit Hommedal / NTB

Meteorologisk institutt har nedjustert sine farevarsler for store deler av Sør-Norge. Varslene gjelder nå kun nord for Lillehammer og i Vestland fylke.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsler for både Vestlandet, Rogaland, Sørlandet og Østlandet om tiltakende dårlig vær utover onsdagen.

Men onsdag formiddag er varslene nedjustert til å hovedsakelig å gjelde områdene nord for Lillehammer i øst og for Vestland fylke i vest.

Dermed slipper både Rogaland, Sørlandet og Østlandet billigere unna.

– Det blir også en del vind lenger sør, men ikke nok til å kvalifisere til farevarsel på vindkast, skriver meteorologene på Twitter.

Mest i Midt. Norge og i Vestland

På Vestlandet meldes det om vindkast på mellom 27 og 33 meter i sekundet i løpet av ettermiddagen og kvelden, før det roer seg noe. Vinden – som for det meste vil være opp mot stiv og sterk kuling – begynner fra sør og endrer deretter retning til sørvest og vest. De sterkeste vindkastene er ventet i midtre og indre strøk.

Også i Møre og Romsdal og i Trøndelag kan det komme slike kraftige vindkast i løpet av onsdag kveld.

Folk bes om å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Flomfare

Meteorologene advarer også om flomfare i deler av Vestland onsdag og torsdag på grunn av nedbør. Vannføringen ventes å øke i både små og store bekker og elver.

For Sørlandet og øvrige deler av Østlandet venter man nå vind og vindkast som variere fra laber og frisk bris til liten kuling, men ikke i nærheten av det som ble meldt tidligere.