Sparekniven svinges over FHI – Stoltenberg bekymret

– Vi er bekymret fordi nedtrappingen og avviklingen av tilleggsbevilgningene skjer raskere enn bortfallet av oppgaver, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
– Vi er bekymret fordi nedtrappingen og avviklingen av tilleggsbevilgningene skjer raskere enn bortfallet av oppgaver, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkehelseinstituttet (FHI) venter kraftige kutt fremover og direktør Camilla Stoltenberg er bekymret. Det er anslått at nærmere 250 stillinger kan forsvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at FHIs budsjett kuttes kraftig i statsbudsjettet. Det kommer på toppen av et solid kutt tidligere i år, skriver Aftenposten.

Tillitsvalgte for Tekna, Legeforeningen og Forskerforbundet representerer over 600 FHI-ansatte. Nå roper de varsku.

– Vi har vært forberedt på kutt etter pandemien. Problemet er at reduksjonen er mye større enn man har forutsett og tempoet dette skjer i, sier Tekna-tillitsvalgt Ragnhild Bardal Roness til avisen.

Nå er det over tusen ansatte i instituttet, men før pandemien var det rundt 900 og det ventes at FHI skal tilbake til dette nivået.

Camilla Stoltenberg skriver til Aftenposten at hun forventer og forstår at bevilgningene til korona reduseres.

– Samtidig har vi ansvar for å beskrive risikoen det kan innebære. Vi er bekymret fordi nedtrappingen og avviklingen av tilleggsbevilgningene skjer raskere enn bortfallet av oppgaver, skriver Stoltenberg.