Forsvaret venter på avgjørelse om antidronesystem

Valhall-feltet, Nordsjøen har produsert over 1 milliard fat olje siden åpningen. Forsvaret har ikke bestemt seg for system eller leverandør av antidronesystemer. Om de kan brukes i Nordsjøen er heller ikke avklart. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Valhall-feltet, Nordsjøen har produsert over 1 milliard fat olje siden åpningen. Forsvaret har ikke bestemt seg for system eller leverandør av antidronesystemer. Om de kan brukes i Nordsjøen er heller ikke avklart. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antidronesystemer har vært hyllevare i mange år. Men Forsvaret har ikke bestemt seg for system eller leverandør, melder Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvaret har i flere år forsøkt å finne systemer som skal finne og uskadeliggjøre droner som truer norske interesser.

Ifølge talsperson for forsvarssjefen, oberstløytnant Vegard Norstad Finberg, har de ikke falt ned på hvilket system eller hvilken leverandør som blir valgt. Det bekrefter han i en artikkel på nettstedet aldrimer.no og til Bergens Tidende.

– Hovedformålet er å fremskaffe et antidronesystem som skal kunne detektere, identifisere, følge og uskadeliggjøre uønskede droner, sier Finberg til avisa.

De siste ukene har problemstillingen blitt aktuell, etter en rekke observasjoner av store droner på olje- og gassinstallasjoner både på land og hav.

Om denne type utstyr også skal kunne fraktes på fartøy for å hjelpe plattformer i Nordsjøen, er ikke bestemt.