Droner observert ved norske kraftinstallasjoner, ifølge NVE

Artikkelen fortsetter under annonsen

NVE melder om observasjoner av droner i nærheten av norske kraftinstallasjoner, men de øker ikke internt beredskapsnivå for norske kraftsystem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Observasjonene er meldt inn til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) gjennom Kraftforsyningens beredskapsorganisasjon (KBO), som omfatter rundt 170 kraft- og nettselskap, skriver Europower.

– Det er meldt inn og observert ting som man ikke opplever helt normalt i perioden. Vi ser at det er stor årvåkenhet i bransjen, sier NVEs seksjonssjef for beredskap, Eldri Holo, til nettstedet.

Beredskapssjefen vil ikke kommentere hvor, når eller hvor mange ganger droner er observert ved norske kraftinstallasjoner.

– Det har vært observasjoner av biler og folk med kamera. Det er kortversjonen. Folk som oppfører seg litt rart, eller som man vurderer å oppføre seg rart, sier hun.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har bistått NVE og konkretisert hva slags type observasjoner som kan defineres som mistenkelig aktivitet, og hva kraft- og nettselskapene bør levere videre til myndighetene.

Holo understreker at observasjoner ikke er det samme som om at noe faktisk mistenkelig har funnet sted.