Aasland stiller i Stortinget etter gasslekkasjene

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier han vil stille i Stortinget onsdag for å svare på spørsmål knyttet til gasslekkasjene i Østersjøen.
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier han vil stille i Stortinget onsdag for å svare på spørsmål knyttet til gasslekkasjene i Østersjøen.  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) stiller i Stortinget onsdag for å svare på spørsmål knyttet til gasslekkasjene i Østersjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi holder en redegjørelse i den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen i morgen, sier Aasland til NRK tirsdag kveld.

Han sier regjeringen tar situasjonen på dypeste alvor og vil jobbe for å sikre norske gass- og oljeinstallasjoner etter lekkasjene, som flere mistenker er sabotasje.

Aasland bekreftet tidligere tirsdag kveld at Norge forsterker beredskapen på norsk sokkel som følge av lekkasjene på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen.

– Vi har bedt politi, Forsvaret og myndighetene gå gjennom alle tiltak som er relevante nå og sørge for at sikkerheten er optimal. Vi følger dette fortløpende, sier han.

Det var Høyres Ine Eriksen Søreide, som leder utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, som tirsdag ba om en redegjørelse fra Aasland og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).