Aftenposten: Arfan Bhatti tatt av pakistansk politi

Arfan Bhatti (t.h.) og hans advokat John Christian Elden ankommer Oslo tingrett 15. oktober 2018. Bhatti mente seg urettmessig forfulgt av politiet, og møtte staten ved Justis- og beredskapsdepartementet i retten.
Arfan Bhatti (t.h.) og hans advokat John Christian Elden ankommer Oslo tingrett 15. oktober 2018. Bhatti mente seg urettmessig forfulgt av politiet, og møtte staten ved Justis- og beredskapsdepartementet i retten. Foto: Vidar Ruud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arfan Bhatti ble mandag kveld anholdt av Pakistans sikkerhetspoliti, opplyser en kilde til Aftenposten. Han skal nå sitte i politiets arrest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

45-åringen er ikke formelt pågrepet, men anholdt av politiet som et ledd i etterforskningen, får Aftenposten opplyst fra en sentralt plassert kilde i Pakistan.

Bhatti skal ha blitt anholdt av en anti-terrorenhet i politiet mandag kveld i 18–19-tiden. Han skal fortsatt sitte i politiarresten i Gujrat.

Jobber med å få anholdelsen bekreftet

En pressevakt i Oslo politidistrikt, som ikke vil navngis, sier til NTB at de ikke kan bekrefte opplysningene om at Bhatti er anholdt.

– Vi gjør det vi kan for å få bekreftet opplysningene, sier pressevakten.

Politiet siktet i forrige uke Arfan Bhatti for medvirkning til terror etter skyteepisoden i Oslo 25. juni.

Bhattis forsvarer i Norge, Svein Holden, sier til Aftenposten at han ikke er kjent med at Bhatti er anholdt eller sitter i arrest.

Etterlyst internasjonalt

Fredag opplyste Oslo-politiet at Bhatti er etterlyst internasjonalt, siktet for medvirkning til terror etter masseskytingen i Oslo 25. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge forsvarer Holden benekter han befatning med hendelsen i Oslo.

Politiet mener masseskyteren Zaniar Matapour fikk hjelp av Bhatti til å gjennomføre skytingen mot gjester ved utestedene Herr Nilsen, Per på hjørnet og London pub i Oslo. To personer ble drept og 21 skadd i hendelsen.

Søndag ble en norsk statsborger 30-årene pågrepet av politiet og er siktet for medvirkning til handlingen.

Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker.

En somalisk statsborger i 40-årene ble også pågrepet søndag og er også siktet for medvirkning til terrorhandling. Han var i avhør hos politiet mandag kveld, men avhørene ble utsatt på grunn av helsemessige årsaker, skriver hans forsvarer Victoria Holmen i en SMS til NTB.