Mann alvorlig skadd etter skytehendelse på Torshov i Oslo – kan være selvpåført

Politiet opplyser at de har kontroll på fornærmede og at de er på stedet med flere ressurser. Foto: Terje Pedersen / NTB
Politiet opplyser at de har kontroll på fornærmede og at de er på stedet med flere ressurser. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er ifølge politiet truffet av et skudd på Torshov i Oslo. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Politiet mistenker at skaden kan være selvpåført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 30-årene er innlagt på sykehus. Politiet fikk melding om saken via AMK klokken 9.10, og politiet har funnet antatt åsted i en leilighet og gjort funn av våpen.

– Vi har per nå ikke informasjon som tilsier at vi må søke etter en gjerningsperson, opplyser politiet.

Åstedet er sperret av og vil undersøkes av krimteknikere. I tillegg blir vitner i området avhørt.

Kontroll på fire

Politiet på stedet sier til VG at de har kontroll på fire personer.

– Vi har kontroll på personer som vi mener har vært til stede når hendelsen skjedde og som kan belyse saken, sier innsatsleder Tonje Brandrud.

Til TV 2 sier hun at tre har status som vitner. De skal ha skal ha vært til stede i leiligheten sammen med mannen som ble truffet.

– Vi jobber med flere hypoteser, inkludert muligheten for at skaden er selvpåført, opplyser politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Holdt barna inne

Ved Nordpolen skole, som ligger drøyt 200 meter unna Haarklous plass der politiet har sperret av et område, ble alle elevene holdt innendørs. «Elever som ennå ikke er kommet på skolen, bes holde seg hjemme til ny beskjed kommer, og rektor har gått ut med beskjed til barn som fortsatt er hjemme om at de ikke må bevege seg utendørs», het det i en melding fra rektor til foreldre.

Også fra Espira Torshovdalen Barnehage gikk det ut beskjed til foreldrene:

«Ang skyteepisode på Torshov. Som dere kanskje har fått med dere, har det vært en skyteepisode på Torshov. Ifølge mediene mener ikke politiet at dette utgjør noen risiko for andre, men for sikkerhets skyld har vi har satt i gang beredskap der alle barna er inne, låst dører og holder oss unna vinduer inntil situasjonen er avklart».