Lærerorganisasjonene forlot møtet hos Riksmekleren – partene møtes igjen senere lørdag

Utdanningsforbundets Steffen Handal kom ut under møtet mellom partene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor i Oslo lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB
Utdanningsforbundets Steffen Handal kom ut under møtet mellom partene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor i Oslo lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lærerorganisasjonene forlot møtet hos Riksmekleren etter halvannen time lørdag formiddag. Partene skal møtes igjen senere lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi snakker sammen fortsatt, og så lenge vi sitter sammen, så er det jo håp, sa Utdanningsforbundets leder Steffen Handal på vei ut fra Riksmeklerens lokaler i 11.30-tiden.

Alle de tre lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund forlot møtet, mens KS fra arbeidsgiversiden ble værende igjen.

– Alt må på plass før vi kan ta endelig stilling, sier Handal.

– Vi er i en prosess, er alt forbundsleder Mette Walker i Skolenes landsforbund ville si på vei ut.

– Ønsker en løsning

De tre lærerorganisasjonene møtte KS hos Riksmekleren klokken 10. På vei inn til møtet var Handal klar på at de vil være løsningsorienterte.

– Vi ser fram til møtet hos mekler. Der vil vi bidra til å finne en løsning på tariffoppgjøret som gjør at lærerne ikke fortsetter å sakke akterut i lønnsutviklingen.

– Vi håper å møte en motpart som ikke stiller med bundet mandat og liten vilje til å bevege seg, sa Handal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er her kun for å finne en løsning, sa en ordknapp arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS til TV 2.

– Fastlåst situasjon

Også søndag i forrige uke møttes partene hos Riksmekleren, men da forlot Utdanningsforbundet møtet etter to timer.

Det var etter et møte med kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) fredag ettermiddag at riksmekler Mats Ruland kalte inn partene til samtalene lørdag.

– Det er en fastlåst situasjon, og vi vil trolig holde på lenge i dag, sa Ruland til NTB på vei inn til møtet lørdag formiddag.

Med seg hadde han en pose med boller kjøpt på Narvesen for å hjelpe på stemningen.

Opptrapping onsdag

Ruland vil ikke komme med noe anslag på hvor lang tid møtet kan ta.

Utdanningsforbundet varslet fredag at de tar ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed vil antall streikende lærere øke til rundt 8.450.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet har Skolenes landsforbund tatt ut 107 medlemmer og Norsk Lektorlag 89 medlemmer i streik.