Vestland fylke ber om streikefritak for åtte skoler

Vestland fylkeskommune ber om fritak fra streiken for lærerne ved åtte videregående skoler som har vært i streik i rundt en måned. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Vestland fylkeskommune ber om fritak fra streiken for lærerne ved åtte videregående skoler som har vært i streik i rundt en måned. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vestland fylke ber om dispensasjon fra lærerstreiken for samtlige lærere ved de åtte videregående skolene som først ble tatt ut i streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal mener følgene av streiken forverrer seg daglig for elevene ved de videregående skolene, skriver Bergens Tidende.

– Situasjonen er svært alvorlig nå. Mange elever har ikke startet skoleåret. Rektorer og helsepersonell har varslet om alvorlige helsekonsekvenser for elever, mens andre er i ferd med å droppe ut av videregående. Jo lenger streiken varer, jo flere elever blir sårbare, sier han.

Over 700 lærere er tatt ut i streik på 21 videregående skoler i Vestland fylke. I barne- og ungdomsskolen i Bergen er 1.100 lærere i streik.

I samråd med fylkesordfører Jon Askeland har Lyngedal søkt om dispensasjon for åtte skoler som ble tatt ut i streik mellom 22. og 29. august. Elevene har dermed mistet over 15 prosent av skoleåret, skriver avisen. Opplæringsdirektøren ber de tre lærerorganisasjonene om å la samtlige lærer ved de åtte skolene gå på jobb fra mandag.

Lørdag er partene i lærerstreiken kalt inn til Riksmekleren.