Norsk økonomi blir sak nummer én for Ap

Partisekretær Kjersti Stenseng i Ap mener forskjellen i norsk politikk nå går mellom økonomisk ansvarlige og økonomisk uansvarlige partier. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Partisekretær Kjersti Stenseng i Ap mener forskjellen i norsk politikk nå går mellom økonomisk ansvarlige og økonomisk uansvarlige partier. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partisekretær Kjersti Stenseng i Ap har troen på at god økonomisk styring vil gi folk fornyet tillit til partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aps partisekretær Kjersti Stenseng, sier til Klassekampen at det viktigste for partiet nå er å få folk trygt gjennom tøffe økonomiske tider.

Hun fremholder at regjeringen jobber med et budsjett som skal motvirke høye renter og overopphetet økonomi, og at de vil bli nødt til å stramme inn pengebruken for å skjerme vanlige folk.

På Klassekampens og Nationen siste stortingsmåling er oppslutningen om partiet bare 19,2 prosent. Stenseng vedgår at budskapet om stram pengebruk ikke er det enkleste å selge.

– Det er ganske vanskelig etter åtte år med høyreregjering og høy oljepengebruk. Politikerne har ikke vært nødt til å stramme inn. Og så skal vi gjøre det, selv om staten tjener penger hvor eneste dag, sier hun.

– Men den store historien om trygg økonomisk styring er viktigere enn alt annet. Det er det viktigste for å skjerme vanlige folks økonomi mot høyere rente, inflasjon og i verste fall voksende ledighet i Norge.

Stenseng mener forskjellen i norsk politikk nå går mellom økonomisk ansvarlige og økonomisk uansvarlige partier.

– Noen vil bruke mye penger, vi kommer til å bruke mye mindre.