Rapport: Flere unge skeive bruker hjelpetelefon

Flere unge tar kontakt med Skeiv Ungdoms hjelpetelefon og samtaleemnene blir mer alvorlige, viser en ny rapport.
Flere unge tar kontakt med Skeiv Ungdoms hjelpetelefon og samtaleemnene blir mer alvorlige, viser en ny rapport. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere unge tar kontakt med Skeiv Ungdoms hjelpetelefon og samtaleemnene blir mer alvorlige, viser en ny analyserapport organisasjonen har bestilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten er laget av Analyse amp; Tall på oppdrag fra Skeiv Ungdom og baserer seg på spørreskjema vaktene ved hjelpetelefontjenesten Ungdomstelefonen har fylt ut knyttet til hver enkelt samtale de har mottatt mellom 2014 og 2021.

Siden Ungdomstelefonens oppstart har antall henvendelser om psykisk helse steget år for år, ifølge rapporten. Særlig stort var temaet da pandemien brøt ut i 2020, og andelen samtaler som handler om selvmordstanker, fikk en drastisk økning fra 2–4 prosent til 9 prosent. Året etter fortsatte andelen å ligge høyt, på 7 prosent.

– Det er svært bekymringsfullt at vi har flere samtaler om depresjon, selvmordstanker og selvskading enn tidligere. Det er tungt for våre frivillige som tar imot samtalene, og det er tungt på vegne av en gruppe fantastiske mennesker som har hele livet foran seg, sier Jane-Victorius Bonsaksen, leder i Skeiv Ungdom.