Musepest påvist i Trysil

Varselet om musepest kommer etter at det ble meldt inn flere tilfeller av funn av døde smågnagere i Hedmark i august. Samtidig er det ikke noe å bekymre seg over, opplyser kommuneoverlegen i Trysil.
Varselet om musepest kommer etter at det ble meldt inn flere tilfeller av funn av døde smågnagere i Hedmark i august. Samtidig er det ikke noe å bekymre seg over, opplyser kommuneoverlegen i Trysil. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trysil kommune opplyser at det er påvist musepest i kommunen, men sier samtidig at det ikke er grunn til bekymring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varselet kommer etter at det ble meldt inn flere tilfeller av funn av døde smågnagere i Hedmark i august, skriver Østlendingen. Mandag opplyste Trysil kommune at Mattilsynet slår fast at smågnagerne døde av musepest.

Kommuneoverlege Hanna Rydlöv i Trysil kommune sier at folk ikke skal være bekymret for pesten som tar livet av mange smågnagere.

– Musepest er en sykdom som ofte gir veldig milde symptomer hos mennesker. Jeg fått en del meldinger om mange døde mus på noen plasser i Trysil, men vi har ikke hatt pasienter på legesenteret som har fått bekreftet musepest, sier hun til avisa.

Da kommuneoverlegen fikk inn varsler om døde mus, kontaktet hun Mattilsynet, som er vanlig prosedyre.

– De bekreftet at de hadde fått inn flere varsler, og at det i år er påvist musepest flere andre steder, også. Det er et vanlig fenomen som skjer hvert tredje eller fjerde år, som regel. Det er ingenting man skal bekymre seg over, men vi informerer om det siden vi har fått flere meldinger om det, sier hun.