TV 2: Politiet ferdig med DNA-undersøkelsene i Baneheia-saken – ingen spor etter Viggo Kristiansen

Jan Helge Andersen avbildet kort tid etter drapene i Baneheia.
Jan Helge Andersen avbildet kort tid etter drapene i Baneheia.

Politiet er ferdig med de tekniske undersøkelsene i Baneheia-saken, og det er ikke påvist DNA etter Viggo Kristiansen, etter det TV 2 og NTB forstår.

Ifølge TV 2 blir undersøkelsene avsluttet etter at politi og påtalemyndighet fikk beskjed fra laboratoriet i Sveits om at de siste DNA-sporene ikke lot seg analysere.

Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin sier til NTB at det ikke er påvist DNA fra hans klient.

– Det er ikke påvist DNA fra Viggo Kristiansen, som jeg kjenner til, skriver han i en SMS.

– Reagerte med glede

Til VG sier Sjødin at funnene er positive for hans klient og betyr mye for utviklingen i saken.

– Viggo har mottatt nyheten og reagerte med glede, sier han til avisen.

– Dette er veldig positivt.

Under etterforskningen av dobbeltdrapssaken på Baneheia tidlig på 2000-tallet ble det samlet inn en rekke biologiske spor på åstedet og fra ofrene. Noe av det har aldri blitt analysert. I mars det ble kjent at Oslo-politiet hadde sendt DNA-prøvene til et laboratorium i Sveits, som har blitt beskrevet som banebrytende innen DNA-testing.

TV 2 har vært i kontakt med statsadvokaten, som ikke ønsker å kommentere saken.

Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i 2000. Foto: Privat / NTB
Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i 2000. Foto: Privat / NTB

Drapene

Det var 19. mai i 2000 at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) forsvant mens de var på badetur i Baneheia i Kristiansand. Jentene ble funnet to dager senere, voldtatt, knivstukket og drept.

13. september ble Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen pågrepet og arrestert, siktet for å ha begått ugjerningene. Begge bodde like ved Baneheia.

I 2002 ble Kristiansen dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid og Andersen til 19 års fengsel. Kristiansen har hele tiden hevdet seg uskyldig i saken.