Jens Ulltveit-Moe: Folk flest «tjener» på høye strømpriser

Jens Ulltveit-Moe på MDGs valgvake ved stortingsvalget i fjor. Foto: Annika Byrde / NTB
Jens Ulltveit-Moe på MDGs valgvake ved stortingsvalget i fjor. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB

Høye strømpriser vil få folk til å forstå at det er krise og derfor bli forberedt på omstilling, tror investor Jens Ulltveit-Moe, som ikke vil gi strømstøtte.

Dessuten går overskuddet inn i vår felles kasse, framholder Ulltveit-Moe overfor D agens Næringsliv , som har snakket med investoren i forbindelse med ONS-messen i Stavanger.

– Ikke kast bort en krise. Vi er åpenbart i en krise, både på energi, men også på sikkerhetssiden. Vi må gjøre noe for å unngå at det samme skjer i fremtiden, sier Ulltveit-Moe, som blant annet mener det bør investeres tungt i fornybar energi.

– Vi må ikke gi støtte til symptomene for krisen, altså strømstøtte, men bruke penger på å omstille energien, slik at vi ikke gjentar krisen, sier han.

Han mener «folk flest» tjener på strømeksporten fordi det er de som eier selskapene som tjener på dette – og at overskuddet går inn i den felles kassen og bidrar til å bygge samfunnet.

– De høye strømprisene har dessuten den veldig gunstige virkningen at folk forstår at det er en krise, og derfor blir forberedt på omstilling, sier den kjente investoren.

Jens Ulltveit-Moe ble i mai i år valgt inn i sentralstyret til Miljøpartiet De Grønne (MDG).