Det kan bli streik i kraftsektoren fra helga

El og IT Forbundet tar ut 1100 medlemmer i streik dersom de ikke blir enige med Energi Norge hos Riksmekleren torsdag og fredag.
El og IT Forbundet tar ut 1100 medlemmer i streik dersom de ikke blir enige med Energi Norge hos Riksmekleren torsdag og fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Energi Norge møter EL og IT Forbundet hos Riksmekleren denne uka. Dersom partene ikke kommer til enighet, tas 1100 ansatte i kraftselskaper ut i streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En eventuell streik vil ramme utbygging av viktige nettprosjekter flere steder i landet, samt beredskapen ved strømbrudd hos mange nettselskaper, mener arbeidsgiverorganisasjonen Energi Norge om El og IT Forbundets streikeuttak.

Det ble brudd i forhandlingene i mai, og torsdag og fredag møtes partene til Riksmekleren. El og IT Forbundet vil ta ut 1100 medlemmer i til sammen 14 energientreprenørbedrifter tas ut i streik fra helga dersom de ikke blir enige.

– Den norske kraftsektoren har svært høy leveringssikkerhet. Men ved en streik kan vi risikere at feil i strømnettet ikke blir rettet, med mindre det står om liv og helse, hevder, Ståle Borgersen, direktør for arbeidsliv i Energi Norge.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør hvor det blir forhandlet om både lønnstillegg og innholdet i Energioverenskomsten, som er tariffavtalen mellom EL og IT Forbundet og Energi Norge.