Svekket mistanke mot tre siktede etter voldshendelse i Grimstad

Voldshendelsen, som involverte fire personer, fant sted i en privatbolig i utkanten av Grimstad. En mann i 40-årene døde på sykehus natt til 7. november etter hendelsen.
Voldshendelsen, som involverte fire personer, fant sted i en privatbolig i utkanten av Grimstad. En mann i 40-årene døde på sykehus natt til 7. november etter hendelsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mistanken mot de tre personene som ble siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter enn voldshendelse i Grimstad i november i 2021, er svekket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen av de siktede har erkjent straffskyld, men to av de siktede har i avhør forklart at de var i slagsmål med avdøde, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Det var lørdag 6. november i fjor at voldshendelsen, som involverte fire personer, fant sted i en privatbolig i utkanten av Grimstad. En mann i 40-årene døde på sykehus natt til 7. november etter hendelsen. Tre menn ble i kjølvannet av slagsmålet siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Da den foreløpige obduksjonsrapporten kom i november i fjor kunne den ikke påvise noen entydig og sikker dødsårsak.

– Helt fra starten av etterforskningen har det derfor vært et sentralt og avgjørende tema om døden inntraff som en følge av vold eller om dødsfallet kunne skyldes andre årsaker, sier Søfteland.

Politiet har nå mottatt endelig obduksjonsrapport fra Oslo universitetssykehus.

– Basert på obduksjonsrapporten vurderer politiet det slik at mistankegrunnlaget mot de siktede er svekket, opplyser Søfteland.

Politiet vil i løpet av kort tid oversende saken til statsadvokaten for endelig påtalemessig avgjørelse.