Bussjåfør siktet for uaktsomt drap etter dødsulykken i Halden

Bussen havnet på et jorde etter kollisjonen med personbilen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Bussen havnet på et jorde etter kollisjonen med personbilen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjåføren av bussen som mandag kolliderte med en personbil i Halden, er siktet for uaktsomt drap. To personer som satt i personbilen omkom i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bussjåføren er siktet for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, sier jourhavende jurist i Øst politidistrikt, Behreng Mirzaei, til VG.

Det var mandag formiddag at en buss og en personbil frontkolliderte ved Løkkebergkrysset på Svinesundsveien i Halden. En mann i 60-årene fra Halden og en kvinne i 30-årene fra Bergen som satt i personbilen, omkom i ulykken.

Tre andre som satt i personbilen, ble sendt til Kalnes sykehus. Ifølge Halden Arbeiderblad går det etter forholdene bra med to av de tre. Den siste er alvorlig skadd, men stabil.

Verken bussjåføren eller de to passasjerene i bussen ble fysisk skadd i ulykken.

Har forklart seg for politiet

I en pressemelding skriver Øst politidistrikt at siktelsen mot mannen kommer «på bakgrunn av vitneforklaringer, undersøkelser gjort på stedet og den øvrige etterforskningen.».

– Siktede har forklart seg til politiet, uten at vi ønsker å kommentere hva han har sagt. Førerkortet til bussjåføren er følgelig beslaglagt, skriver politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De skriver videre at det gjenstår flere etterforskningsskritt, og at de av hensyn til etterforskningen og de pårørende ikke vil gå ut med flere opplysninger nå.

Nekter straffskyld

Bussjåførens forsvarer, Tor Magnus Fagermo, sier til VG at vedkommende ikke erkjenner straffskyld.

– Ifølge sjåførens forklaring har sjåføren holdt sin fil. Vedkommende vet ikke hvordan bilen dukket opp foran bussen. Plutselig smalt det, sier Fagermo.