Mann frifunnet for overgrep, men dømt til å betale erstatning

En mann er i Sør-Rogaland tingrett frifunnet for seksuelt overgrep mot et familiemedlem, men må likevel betale erstatning. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
En mann er i Sør-Rogaland tingrett frifunnet for seksuelt overgrep mot et familiemedlem, men må likevel betale erstatning. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er i Sør-Rogaland tingrett frifunnet for seksuelt overgrep mot et familiemedlem, men må likevel betale 120.000 kroner i erstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen sto tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, skriver Stavanger Aftenblad. Ifølge tiltalen skal han ha forgrepet seg på sin 12 år gamle niese på en campingplass på Sørlandet sommeren 2020.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld.

Rettens flertall mener den fornærmede jentas forklaring er meget troverdig, men at den tiltaltes forklaring heller ikke kan utelukkes.

Mannen ble derfor frifunnet.

Han må likevel betale 120.000 kroner i erstatning til niesen. Dette er mulig fordi beviskravet er lavere i erstatningsspørsmålet enn i straffespørsmålet.

Ifølge avisen kommer ikke påtalemyndigheten til å anke skyldspørsmålet, men den tiltalte mannen vil anke oppreisningserstatningen.