– Flere flytter til hytta for å få strømstøtte

Fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtteordningen, men om man melder flytting til hytta kan man få rett til slik støtte. Her ser vi hytter i Skarsnuten ved Hemsedal skisenter. Foto: Halvard Alvik / NTB
Fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtteordningen, men om man melder flytting til hytta kan man få rett til slik støtte. Her ser vi hytter i Skarsnuten ved Hemsedal skisenter. Foto: Halvard Alvik / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hytteeiere skal de siste månedene ha valgt å bosette seg permanent på hytta. Dermed kan de få rett til strømstøtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtteordningen.

– Vi får stadig meldinger om at hytteeiere, som bruker fritidsboligene sin mye gjennom hele året, nå har flytta på hytta på grunn av høye strømpriser, sier generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag til Nationen.

Han viser til at bakgrunnen er en ordning som åpner for at husholdninger som har fått dispensasjon fra kommunen til å bo i fritidsboligen permanent, vil ha rett til strømstøtte.

– Vi ser blant annet ut fra medlemsservicen til Norsk Hyttelag, at vi har fått mange adresseforandringer den siste tiden fra byen til ulike hyttekommuner. Vi går ut fra at dette i stor grad gjelder folk som vil sikre seg strømstøtte i boligen de oppholder seg mest igjennom året, sier Bringsvor til avisen.