Fare for styrtregn flere steder i landet

Det ventes kraftige regnbyger i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda tirsdag ettermiddag og kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel til gult nivå.
Det ventes kraftige regnbyger i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda tirsdag ettermiddag og kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel til gult nivå. Foto: Vidar Ruud / NTB

Det ventes kraftige regnbyger i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda, samt deler av Rogaland og Agder tirsdag ettermiddag og kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel til gult nivå.

– Det ventes lokalt kraftige regnbyger med over 15 mm på én time i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter mandag ettermiddag.

Nedbørens plassering er samtidig usikker, men områdene med høyest sannsynlighet for kraftige regnbyger er nord på Finnmarksvidda.

– Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. veimeldinger. Tilpass farten og kjør etter forholdene, er blant rådene fra meteorologene.

Også i deler av Rogaland og Agder er det meldt fare for styrtregn tirsdag:

– Fra tirsdag ettermiddag til tirsdag kveld ventes lokalt 40–50 millimeter regn i løpet av seks timer. Nedbøren avtar utover kvelden, opplyser Meteorologisk institutt.

Meteorologene varsler at det vil være fare for overvann i tettbygde områder. Veier kan bli stengt, og det kan bli overvann ved bekke- og elveløp.

– Sjekk veimeldinger, tilpass farten og kjør etter forholdene, skriver de.