Fare for styrtregn flere steder i landet

Det ventes kraftige regnbyger i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda tirsdag ettermiddag og kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel til gult nivå.
Det ventes kraftige regnbyger i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda tirsdag ettermiddag og kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel til gult nivå. Foto: Vidar Ruud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ventes kraftige regnbyger i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda, samt deler av Rogaland og Agder tirsdag ettermiddag og kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel til gult nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ventes lokalt kraftige regnbyger med over 15 mm på én time i fjordstrøkene i Finnmark og på Finnmarksvidda, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter mandag ettermiddag.

Nedbørens plassering er samtidig usikker, men områdene med høyest sannsynlighet for kraftige regnbyger er nord på Finnmarksvidda.

– Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. veimeldinger. Tilpass farten og kjør etter forholdene, er blant rådene fra meteorologene.

Også i deler av Rogaland og Agder er det meldt fare for styrtregn tirsdag:

– Fra tirsdag ettermiddag til tirsdag kveld ventes lokalt 40–50 millimeter regn i løpet av seks timer. Nedbøren avtar utover kvelden, opplyser Meteorologisk institutt.

Meteorologene varsler at det vil være fare for overvann i tettbygde områder. Veier kan bli stengt, og det kan bli overvann ved bekke- og elveløp.

– Sjekk veimeldinger, tilpass farten og kjør etter forholdene, skriver de.