Redningsaksjon etter førerløs båt avsluttes – settes i sammenheng med båtbrann

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsaksjonen etter at en båt ble observert uten fører om bord ved i Kristiansand er avsluttet. Hendelsen settes i sammenheng med en tidligere båtbrann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Søket avsluttes. Vi har fått vitneopplysninger som tyder på at det er sammenheng mellom den røde båten og båten som brant på Lumber klokka 14.19 mandag ettermiddag, opplyser Agder politidistrikt på Twitter i 16-tiden.

En rød og en hvit båt er sett i det aktuelle tidsrommet med to ungdommer i hver. Like etter er de fire ungdommene sett i den hvite båten kjørende inn mot Lumber, opplyser politiet.

Det var mandag at nødetatene iverksatte en redningsaksjon ved Flekkerøya i Kristiansand etter at en stjålet båt ble observert i fart uten fører om bord.

Ingen ble meldt savnet i forbindelse med hendelsen.

– Vi har vært i kontaktet med eier av båten. Det er ikke eieren av båten som har ført båten. Den ble sannsynligvis stjålet fra Bragdøya natt til lørdag 30. juli, opplyste Agder politidistrikt i kjølvannet av hendelsen.

Det ble sendt ut May Day-signal, og alle båtene i området ble bedt om å holde utkikk. Nødetatene, redningsskøyte og redningshelikopter bisto også i søket, som ble avsluttet i 16-tiden.

Hovedredningssentralen ble varslet om båten klokken 13.14 mandag.