Oslo-skyting gir skjerpet sikkerhet på festivaler

Sommer og festivaler hører sammen for mange. I år må publikum flere steder belage seg på skjerpet sikkerhet og grundigere kontroll før de slipper inn. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Sommer og festivaler hører sammen for mange. I år må publikum flere steder belage seg på skjerpet sikkerhet og grundigere kontroll før de slipper inn. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke bare PST som hevet trusselnivået etter terrorangrepet i Oslo i sommer. Også flere festivaler har skjerpet sikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da den tragiske hendelsen i Oslo skjedde, justerte vi sikkerhetsnivået etter det, sier sikkerhetssjef Martin Holmes i Bergen live til Aftenposten.

Etter terrorangrepet i slutten av juni, hevet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) trusselnivået til 4. Politiet har innført midlertidig bevæpning.

Og den som skal på festival i sommer, må være forberedt på å bli sjekket litt grundigere enn før når du skal inn.

– Det stemmer at man har skjerpet visiteringen på grunnlag av hendelser rundt omkring i verden, bekrefter Henning Kristiansen, som er daglig leder i sikkerhetsselskapet Prosec. De har ansvaret for sikkerheten på flere av de største norske festivalene og arrangementene i sommer.

Daglig leder Tone Østerdal i interesseorganisasjonen Norske kulturrangører, sier bransjen er blitt mer opptatt av sikkerhet de siste tiårene. Hun mener at folk kan føle seg trygge på festival i sommer.

– Ja, jeg har ingen grunn til å tro noe annet. Enkelte ekstreme hendelser, som skytingen i Oslo, er det nesten umulig å beskytte seg mot, men jevnt over er det ingen grunn til at folk behøver å være redde på festival, sier hun.