Tatt med kofferten full av penger på Arlanda – hadde 33 millioner norske kroner

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn er tiltalt i Sverige for smugling av kontanter til en verdi av over 160 millioner kroner i ulike valutaer, deriblant 33 millioner norske kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tollvesenet beslagla pengene på Arlanda flyplass i Stockholm i mai, etter at de fant tre kofferter fulle av kontanter i ulike valutaer, melder Expressen.

Den 35 år gamle mannen som reiste med koffertene, ble avslørt da en av koffertene han hadde sjekket inn til Istanbul måtte sendes som spesialbagasje. Tollvesenet så på røntgenmaskinen at den var stappfull av penger.

Til sammen var de tre koffertene tettpakket med kontanter: 130 millioner svenske kroner, 33 millioner norske kroner, 2,6 millioner danske kroner, 335.000 euro, 90.200 amerikanske dollar og 10.300 britiske pund.

Mannen hevdet først i avhør at han hadde blitt lurt og ikke visste hvor pengene i bagasjen kom fra. Det ble imidlertid avdekket Whatsapp-samtaler mellom ham og en 50 år gammel teppeforhandler i Stockholm, som omtalte både totalsummen med penger og hvor de skulle smugles.

Begge er tiltalt for grov hvitvasking i forbindelse med åtte smuglerreiser, og nekter straffskyld.