Økt pågang for ferjeturer til utlandet

Color Line er et av flere rederier som merker økt pågang fra reisende etter flyplasskaos og streik. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Color Line er et av flere rederier som merker økt pågang fra reisende etter flyplasskaos og streik. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rederiene som har ferjer fra Norge til utlandet, merker en pågang av folk som ønsker ferje for fly i en sommer preget av flyplasskaos og streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er det en slags høysesong av høysesongen, og vi ser en noe høyere aktivitet på nettsidene våre, sier Erik Brynhildsbakken i Color Line til Fædrelandsvennen.

– I tillegg får vi henvendelser fra grupper av folk som er blitt rammet av streiken og trenger hjelp til å få gjennomført den planlagte reisen, fortsetter han.

Også rederiet Holland Norway Lines, som drifter det nye cruiseskipet Romantica fra Kristiansand til Nederland, merker økt interesse.

– Det er alltid vanskelig å fastslå sammenhenger nøyaktig, men siden flykaoset startet både i Norge og i Europa, ser vi økt pågang av passasjerer som ønsker å reise med oss, sier administrerende direktør Morten G. Aggvin.

Det samme melder Brian Thorsted Hansen, konsernsjef i Fjordline.

– Vi har sett effekt av SAS-streiken og flykaoset. Det har jo en positiv effekt for oss.