Tryg forsikring: – Reis med kun håndbagasje

Lav bemanning har skapt kaos på europeiske flyplasser, skriver Tryg.
Lav bemanning har skapt kaos på europeiske flyplasser, skriver Tryg. Foto: NTB / Reuters

Tryg forsikring opplyser om at reiseaktiviteten har økt i år. Samtidig har meldinger om tapt bagasje aldri vært høyere.

– Vi ser av regnskapet vårt at reiseaktiviteten er nesten oppe på nivå med 2019, som var det siste normalåret før coronapandemien.

Det uttaler kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg forsikring i en pressemelding tirsdag.

– Aldri hatt så mange henvendelser

I meldingen refererer Tryg til den manglende bemanningen ved mange europeiske flyplasser som har skapt kaos og fører til at mange mister bagasjen sin.

– Vi har aldri hatt så mange henvendelser om tapt eller forsinket bagasje som nå, sier Irgens.

Nå råder forsikringsselskapet folk som har mulighet til det, å reise med kun håndbagasje. Forsikringsselskapet presiserer samtidig at de «dekker utgifter til nødvendige klær og toalettartikler, inntil bagasjen kommer til rette».

– Men det er irriterende å være uten bagasje i ferien, selv om du får penger til å kjøpe nødvendighetsartikler. Vi anbefaler derfor at du pakker mest mulig i håndbagasjen. Dersom det er mulig, bør du reise bare med håndbagasje. Viktige medisiner og dyre enkeltgjenstander bør du uansett pakke i håndbagasjen, sier Irgens.

Reiste med håndbagasje – forsvant likevel

Det er imidlertid ikke bare enkelt å skulle velge kun håndbagasje. Det fikk passasjer Emily Maitino erfare da hun skulle reise fra Los Angeles til Barcelona med Air Canada i slutten av juni, skriver Insider. Maitino hadde kun med seg håndbagasje, nettopp for å ikke miste bagasjen.

Hun fikk likevel beskjed om at bagasjen måtte sjekkes inn og sendes, ettersom det ikke var plass i bagasjehyllene.

Vel fremme i Barcelona ventet en frustrert Maitino i to timer ved bagasjebåndet, men bagasjen kom ikke.

– Jeg er virkelig frustrert, sier hun til nettstedet og forteller at hun ikke har fått svar fra flyselskapet på hvor det ble av bagasjen.

Tryg forsikring ber i pressemeldingen tirsdag folk til å sjekke at de har gyldig reiseforsikring etter coronapandemien, og minner om at «reiseforsikringen må være tegnet og gyldig for det landet du reiser til, FØR reisen bestilles».