Oslo-politiet kjente ikke til Bhatti-post på Facebook før masseskytingen

Oslo-politiet sier at de ikke kjente ikke til en post fra Arfan Bhatti på Facebook som kan tolkes som en oppfordring til drap på homofile. Her et bilde av Bhatti som holder appell under en demonstrasjon utenfor Stortinget i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo-politiet sier at de ikke kjente ikke til en post fra Arfan Bhatti på Facebook som kan tolkes som en oppfordring til drap på homofile. Her et bilde av Bhatti som holder appell under en demonstrasjon utenfor Stortinget i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Islamisten Arfan Bhatti postet 14. juni en Facebook-post som kan tolkes som en oppfordring til drap på homofile. Oslo-politiet sier at de ikke kjente til det.

– Oslo politidistrikt kan ikke se å ha vært kjent med Facebook-posten før i etterkant av hendelsen natt til 25. juli, skriver de i en epost til VG.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker ikke å svare på spørsmål fra avisa om de fanget opp Facebook-posten før skytingen på Per på hjørnet og London pub.

Zaniar Matapours forsvarer John Christian Elden har tidligere sagt at politiet har skriftlig bekreftet overfor ham at Arfan Bhatti verken er mistenkt eller siktet i andre saker enn en sak fra april der han ble stoppet i bil sammen med Zaniar Matapour og pågrepet for å være i besittelse av to kniver.

Tidligere fredag har Elden opplyst overfor VG at denne saken er henlagt.