11-åring døde i brann i Sandefjord: – Dypt tragisk

En 11-åring døde i en brann i en flermannsbolig i Sandefjord natt til søndag.

Politiet ble varslet om brannen klokken 3.40 natt til søndag. Boligen var overtent da nødetatene kom til stedet, og det var en tid fare for spredning, og naboer ble evakuert.

I 4.30-tiden hadde brannmannskaper kontroll på brannen.

Det var tre leiligheter i flermannsboligen, og til sammen sju personer var registrert på adressen, ifølge Sandefjords Blad.

Dypt tragisk

– Det er dypt tragisk det som har skjedd, og våre tanker går til familie og venner som har mistet en kjær, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) i en pressemelding.

– Vi vil naturligvis bistå med all den hjelpen vi kan overfor pårørende og andre som er berørt av dette, sier Gleditsch.

Både kommunens kriseteam og beredskapsvakt ble tidlig involvert.

– Vi ble kontaktet klokken 04.57 i morges og varslet kommunens beredskapsledelse. I løpet av morgentimene har vi blant annet bistått politiet med evakuering/transport fra legevakten, innlosjering på hotell for enkelte av beboerne, samt sikring av eiendommen i etterkant av brannslokningsarbeidet, forteller beredskapsvakt Maria Lindborg Isaksen.

De pårørende ivaretas av helsepersonell på Sykehuset i Vestfold.

Etterforsker brannårsaken

Politiet vet så langt ikke hva som forårsaket brannen.

– Nei, det er for tidlig å si noe om, men vi kommer til å bruke mye ressurser for å finne årsaken, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt.

Politiet vil opprette en etterforskningsstab i Sandefjord som skal etterforske brannen. Også Kripos vil bistå. Det er per nå ikke mistanke om at brannen var påtent.

Preget

Hendelsen har gjort dypt inntrykk på mange, opplyser kommunen. Også mannskapene hos Sandefjord brann og redning er preget.

– Hendelsen er en tragedie, og våre tanker går naturligvis til de pårørende. I dag er vi også opptatt med å ivareta egne mannskaper. Det er dette vi øver på og jobber for å forhindre, sier brannsjef Anne-Sofie Heum.

Politiet ønsker å komme kontakt med vitner til brannen.

– Spesielt ønsker vi å komme i kontakt med to kvinner som var i kontakt med politiet i akuttfasen, opplyser de.