Elden: Sian-påkjørsel er angrep mot ytringsfriheten

Sian-bilen ble påkjørt på E6. Foto: Annika Byrde / NTB
Sian-bilen ble påkjørt på E6. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

John Christian Elden, som er bistandsadvokat for de fem i Sian-bilen som ble påkjørt lørdag, sier at de ser på hendelsen som et angrep på ytringsfriheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mine klienter har det bra. De har kommet fra angrepet trygt og greit, men er forundret over at et slikt angrep på ytringsfriheten kan finne sted i Norge, samtidig som de er glade for at PST og politiet alltid beskytter dem, sier Elden til Dagbladet.

En kvinne ble pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter å ha kjørt inn i bilen til lederen av Sian på E6 i Oslo lørdag ettermiddag. Fem personer satt i Sian-bilen. Fire av dem ble sendt til legevakten og den femte til sykehus. Ingen ble alvorlig skadd.

Eieren av bilen som kjørte på Sian-bilen, var passasjer. Hun sa lørdag til Avisa Oslo at påkjørselen skjedde med vilje, og hevdet at det skjedde i selvforsvar. Sian-bilen kjørte på bilen med de to kvinnene først, har hun hevdet. Sian-leder Lars Thorsen har avvist påstanden overfor NTB.

Hendelsen skjedde ved Mortensrudkrysset etter at Sian hadde brent et eksemplar av Koranen. Et videoopptak viser at påkjørselen skjedde midt i trafikken på E6, og at flere andre bilister måtte kjøre unna for ikke å bli truffet.