Flere norske aviser rammet av hackerangrep

Mediehus hos Schibsted opplever tekniske problemer.
Mediehus hos Schibsted opplever tekniske problemer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere Schibsted-aviser opplevde tekniske problemer onsdag ettermiddag. VG og Aftenbladet bekrefter at de ble utsatt for et dataangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like før klokken 15 meldte VG om tekniske problemer.

En halvtimes tid var det ikke mulig å få tilgang til flere Schibsted-aviser, inkludert Aftenposten, Stavanger Aftenblad og VG.

– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep, altså at vi plutselig får store mengder trafikk på én gang, som vedvarer. Dermed kan det forekomme at vanlige brukere ikke får tilgang som normalt til VG på grunn av overbelastning, melder utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne, til ABC Nyheter like før klokken 16.

Brenne opplyst at de jobbet på spreng for å håndtere dette så det i minst mulig grad skal ramme brukerne.

Flere Schibsted-aviser har hatt tekniske problemer onsdag, blant annet Aftenposten, E24, Stavanger, Aftenbladet, Bergens Tidende.

Også NRK bekrefter overfor VG at de ble utsatt for et lignende angrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi opplever tekniske problemer, som har ført til at VG har vært ustabilt i cirka et kvarter. Vi jobber på spreng for å finne ut av dette. Vi beklager ulempene dette medfører til alle våre brukere, sa Brenne da problemene ble oppdaget.

Stavanger Aftenblads nettsider var nede rundt et kvarter onsdag ettermiddag.

– Årsaken til problemene er et tjenestenekt-angrep. Det betyr at vi plutselig får store mengder trafikk på én gang, og at dette forhindrer tilgang for brukere som forsøker å lese Aftenbladet, sier digitalredaktør Elin Stueland.

Aftenposten opplyste til Medier24 at de mistenker at de er utsatt for et DDOS-angrep.

– Vi håper det blir løst så fort som overhodet mulig slik at vi kan komme tilbake med journalistikk, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen.