Mowi klager på gebyr for ulovlig vannuttak

Mowi har etter NVEs beregninger hatt god fortjeneste som følge av økt mengde fisk i anleggene. Derfor ilegges Mowi to relativt høye overtredelsesgebyrer.
Mowi har etter NVEs beregninger hatt god fortjeneste som følge av økt mengde fisk i anleggene. Derfor ilegges Mowi to relativt høye overtredelsesgebyrer. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Mowi to overtredelsesgebyrer på til sammen 16,3 millioner kroner. Oppdrettsgiganten vil klage.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for gebyrene er ulovlig vannuttak til settefiskanlegg i Orkland kommune i Trøndelag, og Kinn kommune i Vestland fylke, melder Intrafish.

– Det er alvorlig og svært uheldig når en konsesjonær ikke etterlever krav som er gitt i konsesjonen, skriver NVE.

Oppdrettsgiganten varsler at de vil klage på gebyrene-

– Vi har nettopp mottatt vedtakene, og umiddelbart ser vi at NVE har tatt hensyn til enkelte elementer i våre kommentarer til varslene.

– Vi er likevel uenig i vedtakene og ser derfor allerede nå at vi vil påklage dem. Vi ønsker ikke å kommentere vedtakene ytterligere før klagen er utarbeidet, skriver kommunikasjonssjef Eivind Nævdal Bolstad i Mowi i en kommentar til Intrafish.