Politiet og PST innrømmer uklar pride-kommunikasjon

Kommunikasjonen rundt minnemarkering på Rådhusplassen var uklar, innrømmer politi og PST. Foto: Annika Byrde / NTB
Kommunikasjonen rundt minnemarkering på Rådhusplassen var uklar, innrømmer politi og PST. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både PST og Oslo-politiet innrømmer at de ikke var tydelige nok i kommunikasjonen utad rundt avlysningen av pride-arrangementet i Oslo mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi forstår at mange føler på frustrasjon, skuffelse og misnøye etter at politiet anbefalte å avlyse markeringen, skriver politiet i Oslo på Facebook.

Søndag ble det kjent at Oslo kommune og Oslo pride skulle arrangere en markering på Rådhusplassen mandag. Bare timer før markeringen gikk politiet ut å anbefalte at markeringen ble avlyst – da de ikke kunne garantere for sikkerheten.

– Vi har fortsatt en uavklart situasjon. Det betyr at situasjonen kan endre seg fra minutt til minutt, time til time, og det har den gjort. Derfor har politiets anbefalinger også endret seg de siste dagene, noe vi forstår at kan oppfattes som uklar kommunikasjon, skriver politiet videre.

– Vi som politi har et ansvar for å sikre trygghet. Derfor må vi komme med de anbefalingene vi mener er riktig.

Også PST mener kommunikasjonen utad kunne vært tydeligere. Da politiet oppga at de ikke kunne garantere for sikkerheten, uttalte PST at deres bekymring skyldtes manglende kontroll på personer som potensielt kunne utgjøre en trussel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må lære oss til at når vi står i en sånn situasjon, så må kommunikasjonsdelen være bedre – at vi har lik forståelse av trusselbildet og av vurderingene vi gjør, sier konstituert PST-sjef Roger Berg til TV 2.

Politiet skriver på Facebook at det er på bakgrunn av informasjon fra PST, og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, at pride-arrangement i Oslo og andre steder i landet utsettes inntil videre.

– Denne hypotesen har styrket seg siden lørdag, ifølge politiet.