Terrorsiktet 22-åring utlevert fra Bulgaria

I tillegg til terrordeltakelse er de siktet for å ha støttet al-Qaida på nett, sier politiadvokat Thomas Blom i PST.
I tillegg til terrordeltakelse er de siktet for å ha støttet al-Qaida på nett, sier politiadvokat Thomas Blom i PST. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen som ble pågrepet i Bulgaria i slutten av mai og siktet for terrordeltakelse, er utlevert til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag formiddag blir 22-åringen, som sammen med lillebroren er siktet for terrordeltakelse, fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

– Han ble transportert til Norge mandag og ankom klokken 23.30, skriver mannens forsvarer, advokat Farhad Shæriæti, i en SMS til TV 2.

22-åringen ble pågrepet i Bulgaria for en måneds tid siden. Samtidig ble hans 18 år gamle bror pågrepet i Oslo. 18-åringen har sittet i varetekt siden. Begge er norske statsborgere.

I tillegg til terrordeltakelse er de siktet for å ha støttet al-Qaida på nett. Støtten dreier seg om nettaktivitet på ulike plattformer og fora, sier politiadvokat Thomas Blom i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Det dreier seg særlig om spredning av budskapet til al-Qaida, som vi mener er en støttevirksomhet til al-Qaida, sa Blom til NTB etter pågripelsen.

Forsvareren sier at politiet forsøkte å gjennomføre et avhør av hans klient natt til tirsdag, men han vil ikke gå nærmere inn på hvordan det gikk. 22-åringen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.