Mann dømt til fire års fengsel for voldtekt av mindreårig

Frostating lagmannsrett overholdt dommen fra tingretten for mannen som er dømt til fire års fengsel for grov voldtekt av en mindreårig.
Frostating lagmannsrett overholdt dommen fra tingretten for mannen som er dømt til fire års fengsel for grov voldtekt av en mindreårig. Foto: Ned Alley / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 50-årene er i Frostating lagmannsrett dømt til fire års fengsel for grov voldtekt av en 14-åring i Molde i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge dommen skal mannen ha dratt 14-åringen ned i en kjeller for å voldta ham. Da gutten forsøkte å flykte, ble han dratt ned i kjelleren på nytt.

Nede i kjelleren kledde mannen av seg og tvang gutten til å masturbere ham. Han forsøkte også å få 14-åringen til å utføre oralsex og gjennomføre samleie, fremgår det av dommen.

Mannen avsluttet overgrepet da 14-åringen truet med å si ifra til foreldrene. Tiltalte skal da ha forsøkt å bestikke gutten for å få ham til å ikke si noe om hendelsen.

I tingretten forklarte 14-åringens foreldre at han var blitt mer engstelig, hadde søvnvansker og økt fravær fra skolen etter overgrepet. Voldtekten ble anmeldt til politiet, som startet etterforskning i juni i fjor.

Mannen ble i Møre og Romsdal tingrett dømt til fire års fengsel samt å betale oppreisning på 125.000 kroner, men valgte å anke dommen. I tingretten la forsvareren ned påstand om at tiltalte måtte frifinnes.

I lagmannsretten ble mannen enstemmig funnet skyldig etter tiltalen fra tingretten. Mannen i 50-årene kom til Norge som flyktning i 2016. Også fornærmede i saken har flykningbakgrunn og kom til Norge i 2018.