Tipssaken på Bristol skal behandles i Høyesteret

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsgiverne vant fram med sitt ønske om å anke den såkalte tipssaken til Høyesterett, som nå har besluttet at saken skal behandles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ansatte på Hotel Bristol krevde å få beholde all tips uten at arbeidsgiver skal kunne trekke arbeidsgiveravgift og kostnader. Arbeidstakersiden vant fram med kravet i Borgarting lagmannsrett i april i år etter først å ha tapt i Oslo tingrett i 2021.

Men arbeidsgiversiden anket saken til Høyesterett, og nå har Høyesteretts ankeutvalg besluttet at saken skal behandles i Høyesterett.

Ni Fellesforbundet-medlemmer ved Hotel Bristol i Oslo og 14 Parat-medlemmer fra Oslo Plaza Hotel gikk sammen med fagforbundene sine til sak med krav om at hotellene slutter å trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader fra tipsen.

– Hotellene har trukket omtrent 10,5 prosent av tipsen til arbeidsgiveravgift. Oslo Plaza Hotel har trukket 10 prosent til administrasjon, mens Hotel Bristol har trukket 5 prosent. I tillegg har hotellene trukket fra skatt, pensjon og feriepenger. Blir denne dommen stående, har ansatte rett til å beholde alle pengene, sa Parat-advokat Grete Dieserud Dieserud etter seieren i lagmannsretten i vår.