Flyselskapene varsler etterslep som følge av flytekniker-konflikten

Flyteknikerne skal nå tilbake på arbeid etter at flytekniker-konflikten avsluttes. Men flyselskapene vil fremdeles merke effektene av konflikten en stund fremover. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Flyteknikerne skal nå tilbake på arbeid etter at flytekniker-konflikten avsluttes. Men flyselskapene vil fremdeles merke effektene av konflikten en stund fremover. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytekniker-konflikten avsluttes med tvungen lønnsnemnd. Men det kan bli noe etterslep i flytrafikken, varsler flyselskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er godt å høre at konflikten er over, men det vil nok ta tid før trafikken går som normalt, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NTB.

Flyteknikerne skal tilbake igjen på arbeid etter at regjeringen har grepet inn med såkalt tvungen lønnsnemnd og dermed satt en stopper for både streik og lockout.

Widerøe har måttet kansellere flere hundre avganger som følge av konflikten. De vil fortsatt slite med en del etterslep selv om konflikten nå avsluttes, sier Solli.

– Det vil ta dager og det kan ta uker før vi er der vi ville ha vært foruten konflikten, sier hun.

– Nå vil passasjerene kunne bli ombooket til nye flyginger. Under streiken har vi bare kunnet kansellere, nå kan vi booke passasjerene om til en senere avgang eller alternativ rute.

Nyheten om tvungen lønnsnemnd tas også godt imot hos SAS.

– Som leverandør av samfunnskritisk infrastruktur er vi er glade for at det nå er en løsning på flyteknikerstreiken. Det kan i en viss grad bli noe etterslep, men vi tar sikte på normal teknisk drift så raskt som mulig, sier SAS' norske pressesjef Tonje Sund til NTB.